Elevii din Bobâlna, Cluj, nevoiți să meargă 10 km pe jos până la școală. Viceprimarul localității se împotrivește transportului gratuit oferit elevilor


Copiii care învață la şcoala din comuna Bobâlna, judeţul Cluj, nu vor mai avea de miercuri,28 septembrie, transport gratuit. Aproximativ 50 de elevi sunt nevoiţi să meargă 10 km pe jos în fiecare zi. 

50 de elevi din comuna Bobâlna se află în situaţia în care trebuie să parcurgă 10 km pe jos până la şcoală în fiecare zi. Autorităţile locale au suspendat de miercuri transportul gratuit pentru aceştia.

Părinții copiilor spun că primarul dă vina pe viceprimar și consilieri și invers

Se pare ca viceprimarul și consilierii nu sunt de acord cu transportul gratuit oferit elevilor. Pe de altă parte, primarul susţine că a trimis o solicitare către prefectură şi mai mult de atât nu ar putea să facă fără aprobarea consilierilor.

Părinții sunt nevoiți acum sa găsească alte mijloace de transport, mai ales că sunt copii care vin de la cinci sau chiar 10 km distanţă. Există un microbuz care vine de la Dej, însă ar fi prea mic pentru atâția elevi și, în plus, ar trebui sa plătească 165 de lei pentru abonamentul lunar, notează Antena3. 

15 părinţi din satul Răzbuneni, comuna Bobâlna ameninţă că nu îşi vor mai trimite copiii la şcoală până când primarul nu rezolvă situaţia trasportului gratuit de elevi.


Comentarii Facebook