Elevii din 3 sate clujene, merg la școală ,,ca în lumea a treia”. Autobuzul care îi duce la ore este vechi de 20 de ani și are găuri prin care trece ploaia


Elevii din trei sate clujene merg la ore în condiții ,,ca în lumea a treia”. Microbuzul din comuna Poieni, care îi duce la școală în fiecare zi este vechi de 20 de ani și are o gaură în podea.

Autoritățile locale spun că achiziționarea unui mijloc de transport nou ar fi o risipă de bani, întrucât au depus proiecte la Ministerul Dezvoltării, pentru a  putea obține fonduri pentru unul nou, informează observator.ro.

,,De multe ori se opreşte pe calea ferată, se opreşte pe drum naţional. Elevii sunt expuşi unor pericole. Întârzie, de multe ori aşteaptă în drum, maşina nu mai vine. Cine suntem noi să-i privăm pe aceşti copii la dreptul la educaţie. Eram elev în şcoala asta şi sunt profesor de 8 ani şi tot cu această maşină. Deci are aproape 20 de ani de când funcţionează.

Şi pentru că este mai bătrân decât părinţilor copiilor, autobuzul ar cam trebui să iasă la pensie. O gaură în podea şi plafonul prin care trece apa sunt argumente importante, nu şi suficiente” a declarat Marian Potra, un profesor din localitate, pentru sursa citată. 

Autoritățile locale cunosc situația, însă spun că nu au fonduri suficiente în bugetul local și așteaptă să primească fondurile de la Minister. 

,,Ar fi păcat să cheltuim niște bani având în vedere că microbuzul ar trebui să sosească inclusiv de la minister. Ministerul dezvoltării...era în discuție că noi am depus proiectele că până în toamnă se face. Nu știu în ce situație e licitaţia, dar o să dureze și fabricarea'', a declarat Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni.

Comentarii Facebook