Elevii clujeni îl critică pe Emil Boc că taie 1,5 milioane de lei din bugetul burselor școlare


Președintele Consiliului Elevilor de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” i-a cerut primarului Emil Boc să nu taie din bugetul burselor elevilor 1,5 milioane de lei.

Primarul i-a replicat că bursele nu scad și că nu are certitudinea că va putea majora și la anul creșterea burselor. 

Sunt un instrument eficient pentru a stimula elevii. Bursele școlare vor fi afectate și de inflație. 

Atât eu cât și elevii pe care îi reprezint suntem extrem de dezamăgiți că se taie din bugetul de burse. Vă propun ca fondurile pe care vreți să le tăiați să fie folosite pentru a majora bursele școlare. 

Efortul financiar pentru a păstra bursele la un nivel relevant nu este unul major. Numărul burselor este mult mai mic acum ca urmare a modificării legate de nota limită de la care se acordă bursele. Banii există și sunt deja prinși în buget. 

Tot ceea ce vă rămâne de făcut este să folosiți banii așa cum le-ați promis elevilor”, a declarat reprezentantul Elevilor de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”.

Primarul Emil Boc a spus că s-au alocat bani în plus la începutul anului și că nivelul burselor nu scade. 

Ați bătut la uși deschise. Știți foarte bine că nu se taie niciun leu din cuantumul burselor. La Cluj sunt printre cele mai mari burse din România. Educația a fost, este și va fi prioritate absolută.

Noi am pus acolo bani până când a venit legea educației, care a stabilit exact care este procentul alocat de guvernul național și cel local. Noi am spus că pentru anul viitor vom face o analiză exactă a bugetului de cheltuieli. Au apărut cheltuieli nebănuite pe care nu le-am știut la elaborarea bugetului, din cauza războiului din Ucraina. Ca să se facă unele proiecte trebuie să punem bani din alte părți. Ca să putem asigura gratuitatea elevilor la transportul public trebuie să luăm bani de altundeva. 

Nu diminuăm bursele și nu înseamnă că la anul, dacă bugetul ne va permite, să majorăm bursele”, a declarat Emil Boc.

Acesta a spus că ar putea crește acum bursele elevilor pe ultimele luni ale anului, dar s-a plâns că nu știe dacă la anul ar mai putea achita diferența. 

Primarul Emil Boc și-a făcut un ”scut” electoral din susținerea educației, dar acum taie din fonduri de frica unei eventuale crize de bani la bugetul local. 

Comentarii Facebook