Elevii clujeni au construit un popas în rezervația din comuna Iara


Elevii din comuna Iara au amenașat în acest sfârșit de săptămână un popas la întrarea în Cheile Borzești, una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din județ.

La intrarea în defileu au fost amplasate o masă și două băncuțe din lemn, dar și un panou informativ care oferă turiștilor informații necesare pentru a putea explora zona.

Cheile Borzești se găsesc la doar 5 kilometri sud-vest de Cheile Turzii și sunt săpate de apele Văii Borzești (Valea Berchiș) în aceleași formațiuni calcaroase jurasice, ca și Cheile Turului și Cheile Turzii. Defileul este spectaculos, sălbatic, întrerupt de mai multe cascade și greu accesibil turiștilor. Accesul se poate face de pe valea Arieșului, de la „Cabana Buru”. Traseul de vizitare a defileului este impropriu marcat. Acesta se intersectează pe alocuri cu traseul „Triunghi Roșu”, care „leagă” cabana Buru în Cheile Turzii.

Activitatea face parte din inițiativa „Prietenii comunității”, prin care biroul zonal din Cluj al World Vision își propune să încurajeze implicarea companiilor clujene în dezvoltarea mediului rural din județ.

Comentarii Facebook