5.000 de elevi primesc alocatiile cu intarziere

Aproape 5000 de elevi clujeni primesc cu intarziere alocatiile de stat. Acestia studiaza in unitatile de invatamant din judetul Cluj si sunt in clasele terminale ale liceului sau scolilor profesionale.

 

Conducerea Agentiei de Prestatii Sociale Cluj (APS) sustine ca abia acum a primit listele cu elevii care au implinit 18 ani de la Inspectoratul Scolar. Angajatii Agentiei lucreaza in acest moment la procesarea datelor. Banii vor fi virati in conturile tinerilor luna viitoare, sustin reprezentantii Agentiei de Prestatii Sociale Cluj.

Elevii vor primi retroactiv banii incepand cu momentul in care au implinit varsta de 18 ani, cand s-a sistat plata alocatiei. Potrivit datelor de la APS, unii dintre tineri trebuie sa incaseze alocatia chiar si pe ultimele sase luni.

Potrivit legii, tinerii care au ajuns la majorat, dar sunt inca elevi, au dreptul sa primeasca alocatie pana la terminarea studiilor. Pentru acest lucru insa scolile trebuie sa elibereze adeverinte care sa ateste faptul ca sunt inca elevi. Alocatia de stat pentru copii este in prezent de 42 de lei.

Comentarii Facebook