Elevi clujeni, premiați la etapa internațională a Concursului Interdisciplinar ”Conference of Young Scientists”, 2021


La etapa internațională a Concursului Interdisciplinar „Conference of Young Scientists”- ICYS, Belgrad 2021, 5 elevi din Cluj-Napoca și Turda au obținut premii la secțiunile Environmental science și Informatics.

Elevii clujeni au participat încă de la primele ediții ale acestui concurs, obținând rezultate notabile. În acest an, în cadrul celei de-a XXIX-a ediții, care a avut loc la Belgrad, în perioada 23-26 aprilie 2021, performanța elevilor clujeni a fost recompensată cu trei medalii de argint, o medalie de bronz și o diplomă de participare:

Secțiunea-Environmental science:

Boar A. Andrada, clasa a XI-a, Seminarul Teologic Ortodox, Cluj-Napoca, medalia de argint;

Gombar A. Anna, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca, medalia de argint;

Székely-Varga B. Szilárd, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca, medalia de argint;

Mihacea I. Ioana, clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, medalia de bronz.

Secțiunea Informatics:

Liscan C. I. Rareș, clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Turda, diplomă de participare.

Ne bucură performanța elevilor clujeni și îi felicităm și pe ei și pe cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor. Rezultatele sunt cu atât mai valoroase în contextul acestui an școlar în care nu s-au putut desfășura olimpiade și concursuri naționale și au existat astfel de inițiative din partea organizatorilor, pentru a nu întrerupe șirul unor competiții internaționale de succes și pentru a-i ține conectați la activități de învățare la standarde înalte pe elevii capabili și motivați de atingerea performanței”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Comentarii Facebook