Eleva UMILITĂ la Cluj de colege. Judecătorul le-a condamnat pe AGRESOARE

 

Cinci eleve din Cluj-Napoca au umilit timp de 50 de minute o altă colegă pe strada Fabricii. Victima a fost bătută, pusă în genunchi și obligată să danseze spre amuzamentul celor 5.

 

Totul a fost filmat și pus pe Facebook, pentru a râde toți colegii. Agresoarele, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani au fost trimise în judecată, iar procurorii notează tot ce s-a întâmplat în 21 februarie 2014. ”Au lovit-o pe partea vătămată H.A de 13 ani cu pumnii şi palmele în zona feţei şi a abdomenului, au tras-o de păr şi au lovit-o cu picioarele, supunând-o pe aceasta la tratamente degradante timp de circa 50 de minute, activitatea infracţională derulându-se pe str. Fabricii.. în spatele imobilului şi continuând în parkingul situat la aceeaşi adresă, inculpatele obligând partea vătămată să le urmeze în locuri ferite opiniei publice pentru a-şi putea pune în aplicare agresiunea asupra sa şi obligând-o să rămână la locul faptei pentru a fi supusă unui tratament de umilire o perioadă de timp ce depăşeşte timpul strict necesar realizării activităţii de lovire, după ce cu câteva zile în urmă au exercitat asupra victimei presiuni psihice în scop de intimidare şi supunere”, scrie Clujust.ro.


Scandalul a pornit după ce fata bătută ar fi spus că una dintre agresoare estre gravidă. Răzbunarea a fost cruntă.


Una dintre agresoare i-a pus elevei bătute un briceag la gât și i-a spus că ”dacă anunţă poliţia îi taie gâtul”, dar filmul umilinței a fost postat pe Facebook.

 

În sentința Judecătoriei Cluj-Napoca se arată că ”la un moment dat minora este obligată să se dezbrace în sutien (minutul 27.00 – 29.00) în condiţiile în care filmarea a fost postată pe reţeaua de socializare Facebook de către inculpate pentru a fi urmărită de către toţi colegii”.

Agresoarele au primit ca pedeapsă ”măsura educativă a asistării zilnice” pe perioade de la 3 luni la 6 luni, iar în acest timp nu au voie să meargă în cluburi, baruri, să nu discute cu victima sau între ele în afara orelor de curs.

Cele cinci eleve condamnate și părinții lor au fost obligați la plata către partea civilă a sumei de 140 lei reprezentând despăgubiri pentru daune materiale şi a sumei de 3.000 Euro, echivalent în lei la data plăţii, reprezentând despăgubiri pentru daune morale.

Sentința nu este definitivă.

Comentarii Facebook