Elev clujean de 10 la Bac: "Nu plec din tara. Sunt un patriot!" VIDEO


Un elev clujean care a luat zece pe linie la Bac refuza sa isi depuna dosarul la o facultate din strainatate din "patriotism". 

"Am sentimentul patriotic si imi place in tara foarte mult, chiar daca si in afara sunt si mai multe perspective de realizare pe plan personal. Cred ca in tara este mai bine", a povestit Petru Catalin Oarga.

Tanarul a terminat Colegiul National Mihai Viteazu cu media zece pe linie si spune ca cei care se plang excesiv de dificultatea subiectelor de la Bac gresesc.

"A fost un efort conjugat la mai multe materii. Nu am invatat exaustiv in ultima luna sau nu am lasat totul pe ultima suta de metri si am luat-o asa treptat. Din al doilea semestru am inceput sa pun osul si am citit treptat la fiecare materie. Am luat fiecare materie in serios si nu am neglijat nimic. Cel putin la Limba romana nu cred ca a fost atat de greu, tinand cont ca am avut de ales intre trei autori la textul dramatic. Poate ca s-au incurcat la cerinta exercitiului", a mai adaugat Oarga.

Tanarul sustine ca s-a inscris la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si din anul doi ar vrea sa se inscrie la Facultatea de Filosofie.

Petru Catalin Oarga a fost unul dintre cei 8 tineri din Cluj care au luat 10 la bacalaureat si a fost premiat de prefectul Florin Stamatian cu cate un iPad 2.

 

Vezi si...

Elevii din Cluj care au luat 10 la Bac au primit cate un iPad 2 cadou VIDEO

Comentarii Facebook