Educația rutieră în școli este o urgență națională! O fetiță de 12 ani a sărit în fața unei ambulanțe în misiune


Un medic de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani a fost la un pas de a fi implicat într-o mare tragedie. Întâmplarea a avut loc ieri, 20 ianuarie, în timp ce echipajul era într-o misiune considerată a fi de grad zero. Vehiculul avea toate semnalele în funcțiune. 

În dreptul trecerii de pietoni de la Liceul de Arte din Botoşani, un copil a sărit efectiv, în fugă, pe trecere, oprindu-se la câţiva centimetri de autosanitară. 

Ne deplasam în regim de urgenţă maximă la un caz medical. O persoană inconştientă în casă. Autospeciala avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Doar prezenţa de spirit a ambulanțierului şi norocul au făcut să evităm o tragedie”, a declarat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA, pentru Monitorul de Botoșani. 

Învățați copiii să respecte regulile rutiere

Situația a fost surprinsă de un şofer care oprise pentru a face loc autosanitarei. În imagine se observă cum copila nu s-a asigurat deloc la trecere şi a vrut să treacă în fugă. Imediat ce autosanitara opreşte, copila  realizând probabil ce a făcut, se întoarce pe trotuar.  

Maşinile opriseră să treacă ambulanţa, iar fetiţa, mă gândesc, că a crezut că maşinile au oprit să treacă ea”, a spus şoferul care a surprins incidentul, potrivit Monitorul de Botoșani. 

Evenimentul s-a produs la doar cateva zile după cel din București, în care un polițist aflat in masina politiei cu semnalele luminoase pornite (nu si cele acustice) a lovit doua fete pe trecerea de pietoni. Una dintre fete a murit. 

Comentarii Facebook