Duminica 25 Septembrie

Echipa de baschet U-Banca Transilvania a adus un nou pivot. Vezi cine este Alexandru OlahEchipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a anunță că a semant un contract cu pivotul român Alexandru Olah au ajuns la un acord, astfel că acesta va face parte din lotul clujenilor pentru noul sezon.

Alexandru Lucian Olah are 23 de ani, 214 cm. înălțime și 125 de kilograme și evoluează pe postul de pivot.

Potrivit u-bt.ro, primii pași în baschet i-a făcut la Timișoara, la CSȘ Bega. A părăsit România în 2010, când era în ultimul an de liceu, primind o ofertă de la liceul Point Golden Eagles din Indiana, Statele Unite ale Americii. A reușit să câștige campionatul statului Indiana, fiind căpitan de echipă.

Acesta a fost remarcat de Northwestern University, una dintre universitățile bune din baschetul universitar nord-american, colegiu la care a petrecut patru ani. A fost om de bază pentru Northwestern, petrecând între 22 și 30 de minute în medie pe meci în fiecare dintre cele patru sezoane. A intrat în istoria Universității Northwestern, fiind lider all-time la capitolul capacelor.

La finele carierei universitare, Alex Olah, nefiind draftat, a fost invitat la NBA Pro Summer League din Las Vegas, în încercarea de a găsi un loc în NBA. Deși a avut evoluții consistente, nu i s-a propus contract în liga profesionistă nord-americană.

Până la urmă, primul său angajament ca profesionist a fost în Europa, mai precis la echipa belgiană Belfius Moins-Hainaut.

De asemenea, Olah este component al lotului național al României pentru EuroBasket 2017, iar în trecut, el a activat la Campionatele Europene dedicate categoriilor Under 16, Under 18 și Under 20

Sunt fericit de această alegere, una dintre deciziile importante pe care le-am luat este că vreau deja să încep să câștig campionate, iar U-Banca Transilvania mi-a oferit această șansă. Știu despre clubul de la Cluj cât de performant este și știu că acest pas este cel potrivit pentru mine. Nu am avut ocazia să lucrez cu Mihai Silvășan nici ca antrenor, nici ca jucător, dar am auzit că este un antrenor foarte bun, abia aștept să lucrăm împreună. El știe foarte bine ce simt jucătorii în vestiar, a câștigat tot ce se putea câștiga în România, prin urmare sunt nerăbdător să ne apucăm de treabă”, a declarat noul jucător al celor de la U-BT.

Ne bucurăm foarte mult că am reușit să aducem la echipă un jucător român de valoare. Olah a demonstrat că poate juca baschet de calitate în multe meciuri în Belgia. Are foarte mult loc de a-și îmbunătăți jocul și de a deveni un jucător foarte bun și sper să ne ajute să ne îndeplinim toate obiectivele din acest sezon. Îi urez bun venit!”, a declarat și Mihai Silvășan, antrenorul principal al echipei U-Banca Transilvania.

Comentarii Facebook