E plin Mănășturul de minori trimiși la cerșit. Clujenii cer autorităților să rezolve problema: „Cel puțin de 3 am dat în 20 de metri”


Tot mai multe persoane adulte se folosesc de minori pentru a cerși pe străzile Clujului. Oameni zic că în Mănăștur au văzut copii de 4-5 ani la cerșit, care umblau pe la mașinile ce așteptau să intre la McDonald's, în stația Minerva. 

„În Mănăștur, luni erau prin zona primaverii, big și minerva foarte mulți tigani cu copii la cerșit, cel puțin de 3 am dat în 20 de metri. 

Ieri erau copii de 4-5 ani la cerșit pe la mașinile ce stăteau să intre la McDonald's la Minerva. Dacă puteți face ceva în legătură cu asta”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

91% dintre minorii obligați să cerșească sunt recrutați de rude și persoane apropiate, 73% provin din mediul rural și de regulă exploatarea lor nu are loc în judeţul din care provin, ci sunt transportați în alte judeţe sau chiar în alte țări, arată un raport al MAI.

Cum procedăm dacă vedem un copil aflat într-o situație de abuz? Apelează serviciul de urgență 112 (Poliția), serviciul de securitate (dacă te afli într-o instituție, magazin etc.) sau orice altă persoană aflată în măsură să consemneze evenimentul și să solicite identificarea adultului agresor și a copilului victimă. La venirea autorităților abilitate, poți da o declarație în calitate de martor. 

Comentarii Facebook