E-ON, amenda de 10.000 de lei de la Protectia Consumatorilor Cluj pentru facturi umflate de cateva ori!


Compania E-ON a primit o amenda de 10.000 de lei din partea inspectorilor de la Protectia Consumatorilor Cluj pentru ca a "umflat" facturile.

Mai multi clujeni au facut reclamatii dupa ce, la inceputul anului, au avut de platit facturi cuprinse intre 500 si 800 de lei. "Oamenii au reclamat faptul ca facturile sunt exagerat de mari fata de anii trecuti si aveau suspiciunea ca E-ON gaz ii taxeaza prea mult. Am dispus efectuarea unor verificari la contoare si s-a stabilit ca aceste erau defecte", a declarat pentru Stiri de Cluj Mircea Radu, seful Comisariatului Judetan pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

Contoarele E-ON nu au trecut testele de metrologie si s-a demonstrat ca oamenii au fost pusi sa plateasca in mod repetat facturi prea mari.

"Am amendat compania E-ON Gaz Distributie cu 10.000 de lei si am dispus returnarea banilor catre cei pagubiti. Facturile au fost recalculate pe baza unei sume medii a consumului din iarna trecuta", a mai spus Mircea Radu.

Seful CJPC Cluj le-a recomandat celor care au suspiciuni in privinta facturilor de gaz sa faca o plangere la Protectia Consumatorilor Cluj. "Oamenii trebuie sa faca sesizari, daca li se pare ca este prea mare consumul si vom dispune verificarea contoarelor la metrologie. Daca cineva are cativa ani la rand un consum de 150-200 de lei si dupa aceea cateva luni sare consumul la 600 - 800 de lei, ceva nu este in regula", a mai afirmat Mircea Radu.

Comentarii Facebook