E.ON a evacuat Amera Tower Baciu, după ce s-a găsit azbest cancerigen în acoperișul unui ”șopron”


Conducerea din Germania a E.ON Gaz a decis evacuarea centrului de servicii care funcționează în Amera Tower Baciu, după ce în zonă s-a găsit azbest cancerigen în acoperițul unei clădiri. 

Proprietarul Amera Tower, Adam Ambruș, susține că lucrurile nu sunt atât de grave și că nemții au reacționat pripit, lăsându-i clădirea goală. ”Este un acoperiș în spatele clădirii, la una dintre hale, un acoperiș la un șopron. (...) Eu consider că a fost puțin prea drastică chestia asta să trimită oamenii acasă. Nu e nici un pericol pentru nimeni, în nici un caz”, mai spune Ambruș, citat de Actual de Cluj.

Proprietarii terenului pe care este ”șopornul”, în realitate o hală, au apelat la firma Fibrocim pentru decontaminare. Patronul firmei, Gabriel Roșianu, a spus că în zonă se află peste 55 de tone de azbest, dar că va intra să ia azbestul cancerigen numai dacă va plăti cineva.

În curtea  Amera Tower funcționează și o grădiniță, care a fost de asemenea închisă.

Culmea este că directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, sau cei de la ISU Cluj nu au fost anunțați deloc de aceasta situație. 

Decizia de a întrerupe munca au luat-o cei de la E.ON Gaz care au fost informați că se decopertează acoperișul de pe clădirea de lângă. Plăcile de azbociment au fost luate de pe acoperiș și, potrivit legii, în momentul în care acestea sunt îndepărtate ele devin deșeu periculos. Vineri sunt notificați la Garda de Mediu să prezinte documentele că zona a fost decontaminată și apoi situația poate reveni la normal. E.On a anunțat că de mâine va reîncepe și furnizarea gazului. Amera Tower a făcut operațiunea de decontaminare”, a delcarat suprefectul Alin Danci, pentru Știri de Cluj.

Activitatea ar urma să se reia în zilele următoare.

Comentarii Facebook