Drogat ”Zombie” în stația de autobuz de la Sora (B-dul 21 Decembrie 1989) - VIDEO


Un tânăr drogat cu ”Zombie” a fost la un pas să pice în cap în stația de autobuz de la Sora (B-dul 21 Decembrie 1989). 

Oamenii au făcut loc în jurul acestuia, pentru că nu se știe ce reacții putea să aibă. 

Fenomenul derogurilor ”Zombie” a avut o mare amploare la Cluj-Napoca în cursul verii trecute, în ultima perioadă fiind mai rare cazurile în care drogații să fie văzuți în această stare pe străzi.

Știri de Cluj a publicat multe materiale pe această temă și a pus presiune pe anchetatori. Cu toate acestea, până acum nu a fost prinsă nicio filieră de vânzători ai acestor droguri, substanțe ce pot fi procurate ușor în oraș.

Drogul ”zombie” prăjeşte creierul consumatorilor. Gigel Lazăr, directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), spune că acest drog sintetic este atât de puternic încât consumatorii pur şi simplu îşi ”prăjesc” creierul. Acest drog, K2, ar fi apărut pentru prima data în SUA, în 2010 – 2011, şi a fost trecut rapid pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra celor care-l consumă. În România, drogul, care este un fel de marijuana sintetică, a ajuns anul trecut.

K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de aceea se spune că are un efect de ”zombie”. Efectul se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate. ”Un consum prelungit duce la efecte de gravitate extremă, de distrugere a creierului. Adică, îl transformă în legumă, cum s-ar zice, îi «prăjeşte» creierul ireversibil”, a avertizat reprezentantul CIADO.

WhatsApp Image 2019-04-23 at 16.22.32.jpeg

Comentarii Facebook