Drama suplimentară a copiilor cu cancer din Cluj! Medic de la Oncologie: Cumpărăm citostatice cu punga din străinătate


Șeful Secției de Oncopediatrie din cadrul Institutului de Oncologie, Rodica Cosnarovici, a dezvăluit drama suplimentară a copiilor bolnavi de cancer: lipsesc citostaticele. Ministerul nu le aduce pentru că sunt prea ieftine.

Probleme întâmpinăm cu medicamentele ieftine pentru că, pentru firmele care se prezintă la licitație, acestea nu prezintă interes. Este vorba despre medicamente ieftine, în cantități mici, care din acest motiv nu ajung în țară.

Firma respectivă nu se deranjează a se prezenta la licitație când este vorba despre o cantitate mică dintr-un medicament ieftin”, a dezvaluit Rodica Cosnarovici.

Șeful Secției de Oncopediatrie a spus că parinții acestor copii fac efoturi uriașe pentru procurarea citostaticelor. ”Ei își primesc tratamentul corect. Problema este efortul și calea necorectă prin care medicamentele ajung la copii. Le prescriem rețete cu care pacienții pleacă în străinătate. Sunt fundații care primesc și ele rețete de la pacienți și le cumpără citostaticele de la farmacii din străinătate și vin cu ele cu punga în țară. Soluția pe care ei o propun ar fi ca aceste cumpărături să le facă firma de import a ministerului. Este evident că nu va putea funcționa în profit, pentru ca sunt cantități mici si efortul este mai mare de procurare, decât prețul pe care îl poți obține în țară”, a mai explicat Rodica Cosnarovici.

Medicul a spus că a făcut multe adrese la Ministerul Sănătății pentru rezolvarea situației, fără niciun răspuns.

 

Declarațiile explozive au fost făcute într-o emisiune de la radio Impuls Cluj

 

Subiectul a fost dezbătut în emisiunea Știri de Cluj LIVE de joi seara. Vezi AICI emisiunea.

 

Medicul Rodica Cosnarovici sau orice alt oficial din cadrul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca nu au onorat invitația de a participa la emisiune și de a dezbate acest subiect care pune în pericol viața copiilor bolnavi de cancer.

Comentarii Facebook