Drama continua pentru baietelul din Dej, care a supravietuit 48 de ore langa mama lui moarta in padure


Baietelul care a supravietuit timp de 48 de ore in padure, langa trupul neinsufletit al mamei sale, este pus din nou la incercare. Bunica lui, cea care l-a ingrijit de cativa ani, a fost omorata de tatal sau.

Anton Sigheartau, in varsta de 7 ani, supranumit "ingerul cu ochi albastri", a supravietuit in 2006 timp de 48 de ore in padure langa cadavrul mamei sale. Intreaga tara a fost impresionata de cazul baietelului care avea atunci numai un an si a reusit sa se adaposteasca intr-un palc iarba uscata. In urma anchetei s-a stabilit ca mama copilului a plecat de acasa pentru ca sotul o batea si a cautat sa se refugieze la parinti, intr-o comuna invecinata. Ancheta politiei a stabilit ca femeie a suferit pe drum o fractura la un picior si a murit inghetata.

Copilul a fost crescut de bunica Maria si de matusa Monica. La sfarsitul anului trecut, insa, o noua drama s-a abatut asupra familiei Sigheartau, dupa ce tatal copilului a atacat-o pe bunica acestuia si i-a administrat o bataie crunta, soldata cu decesul femeii.

Politia l-a retinut pe Pavel Sigheartau, care este cercetat pentru omor calificat. Acuzatiile sunt ca, in 23 octombrie 2011, "i-a aplicat mamai sale, respectiv victima Maria Sigheartau, lovituri cu un corp dur in urma carora victima a decedat".
 
Drama pune in lumina incompetenta si indiferenta autoritatilor. In repetate randuri, Maria Sigheartau s-a plans ca este batuta de fiul ei, dar nimeni nu i-a sarit in ajutor. Aceasta situatie a fost prezentata de mass-media in trecut. "Tatal natural al vecinului este miner la Salina Ocna Dej. Locuieste la cateva case de unde locuieste mama lui, este un om dur si bea peste masura", a spus unul dintre vecini. Seful Politiei Dej, comisarul sef Aurel Muresan, declara ca: "Ori de cate ori auzim cate ceva despre el il chemam la sectie si avem discutii cu el", dar fara sa fi fost luate masuri mai drastice.

Seful Politiei Dej declarat acum ca Pavel Sigheartau si-a ucis mama in bataie. La randul ei, conducerea Directiei de Protectie a Copilului Cluj sustine ca nu au existat niciodata informatii ca tatal baietelului ar fi fost agresiv.

Anton Sigheartau a fost plasat in grija matusii sale si urmeaza sa fie supus unei investigatii psihologice.

Comentarii Facebook