Doua femei au primit la Institutul de Urologie din Cluj rinichii prelevati luni seara la Timisoara

Doua femei, una din Suceava si una din Sibiu, au fost operate in cursul diminetii. Alte doua interventii chirurgicale sunt efectuate la aceasta ora.

 

In aceasta dimineata, au fost transplantanti doi dintre cei patru rinichi recoltati luni seara, la Spitalul de Urgenta din Timisoara, de la doua persoane aflata in moarte cerebrala. Primitorii sunt o femeie de 35 de ani din Sibiu si o alta de 36 de ani din Suceava.

 

Directorul Agentiei Nationale de Transplant, Dan Luscalov, a declarat pentru Stiri de Cluj ca ambele paciente faceau dializa de mai bine de un an si ca au fost chemate in cursul noptii la Cluj pentru efectuarea testelor de compatibilitate. "Ele au mai fost chemate anterior de doua-trei ori la Cluj, dar n-au avut noroc. De data asta insa au fost compatibile", a spus Dan Luscalov.

 

Interventiile chirurgicale au decurs bine. In aceasta dupa-amiaza se efectueaza alte doua operatii de transplant. Ceilalti doi rinichi recoltati la Timisoara vor fi transplantati unui barbat de 53 de ani din Suceava si unei femei de 39 de ani din Mures.

 

Rinichii provin de la doua persoane din Timis, de 35 si 52 de ani, care au fost internate cu anevrism cerebral si nu au mai putut fi salvate.

Comentarii Facebook