Doua cazuri de gripa AH1N1 au fost inregistrate la Cluj in ultima saptamana

Ministerul Sanatatii a anuntat ca in tara s-au inregistrat numai in ultima saptamana 31 de cazuri de gripa, dintre care doua la Cluj.

 

"Conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii, in saptamana 17 -23 ianuarie 2011, numarul total al infectiilor respiratorii acute raportate este de 91 062, in crestere cu 16 % fata de cel inregistrat in saptamana precedenta. In saptamana 17 -23 ianuarie 2011, au fost confirmate 31 cazuri de gripa si a mai fost inregistrat un deces la un copil din judetul Satu Mare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

 

Potrivit Mediafax, dintre cele 31 de cazuri de gripa 24 au fost de tip AH1N1 (cate unul in judetele Brasov, Braila, Galati, Iasi, Maramures, Satu Mare, Timis, cate doua in Bihor, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Prahova, Bucuresti si trei in Bistrita), unul de tip AH3N2 in judetul Iasi si sase de tip B (unul in Gorj, doua in Constanta si trei in Iasi).

 

"Medicii epidemiologi declara ca s-a inregistrat o incidenta medie a infectiilor acute respiratorii care a depasit nivelul bazal, fara inss a fi depasite valorile maxime asteptate. Ca urmare, se constata debutul sezonului gripal, activitatea gripala evoluand cu intensitate medie, in focare locale (judetele Iasi si Constanta) si cu cazuri sporadice in restul teritoriului", se mai arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Comentarii Facebook