FRAUDELE ELECTORALE DIN TURUL I TRIMISE LA PARCHET

Cele trei dosare penale intocmite politistii clujeni dupa turul I al alegerilor presedintiale au fost trimise la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj. Este vorba de fraude electorale din comunele Vad si Capusu Mare, dar si in Cluj-Napoca.

 

Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Gina Pop, a declarat ca "in Comuna Vad s-a facut fals in inscrisuri si uz de fals, fiind solicitata urna mobila pentru o serie de persoane care nu se pot deplasa". Plangerea din comuna Vad a fost facuta de reprezentantii PSD, care l-au acuzat pe primarul liberal ca a adus 58 de cereri pentru urna mobila. Verificarile efectuate au stabilit ca oamenii in numele carora s-a cerut urna mobila nu au solicitat acest lucru.

 

In comuna Capusu Mare au fost oferite daruri si bani pentru ca oamenii sa voteze cu un anumit candidat, iar in Cluj-Napoca a fost semnalat un caz in care s-a incercat introducerea de voturi suplimentare in urna.

 

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Cluj, Gina Pop, in urma cu doua saptamani au fost semnalate 19 incidente si au fost aplicate amenzi  in valoare de 11.500 de lei.

 

Foto: Romania libera

Comentarii Facebook