Dormiti linistiti ... procurorii clujeni nu lucreaza! Si-au dat in cap cu lopetile in Cojocna, iar procurorul a refuzat sa ancheteze cazul


Un tanar de 21 de ani din comuna Cojocna este in coma la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca in urma unei altercatii intre doua familii. Procurorul Ovidiu Todorut este acuzat ca a refuzat sa faca cercetarea la fata locului.

Altercatia a avut loc duminica, 15 mai, intre doua familii din comuna Cojocna, care s-au batut cu tot ce le-a cazut in mana. "A fost o bataie in grup si martorii spun ca a fost ceva de cosmar. Baietii celor doua familii, Petean si Sandri, s-au lovit cu lopetile si cu tot ce au prins in mana. Unul dintre tineri a fost lovit in cap cu lopata si a fost dus in stare grava la Clinica de Neurochirurgie si internat cu traumatism cranio-cerebral acut. L-am chemat pe procurorul Ovidiu Todorut la fata locului si a refuzat sa vina", au declarat pentru Stiri de Cluj surse din randul anchetatorilor.

In urma anchetei efectuate de politisti s-a stabilit ca Mihai Adrian Petean, de 21 de ani, l-a lovit cu lopata in cap de mai multe ori pe Daniel Sandri, de 21 de ani. "Intre cele doua familii exista un conflict mai vechi pentru pamant si, din cate am aflat, se lupta pentru gardul care delimiteaza cele doua case. Daca nu intervenim si nu luam masuri se va ajunge la moarte de om pentru ca spiritele sunt agitate si incinse. Autorul agresiunii este liber in acest moment cu toate ca a comis o tentativa de omor, fapta deosebit de grava", a mai spus sursa citata.

Daniel Sandri, unul dintre fratii celui internat in spital, sustine ca se teme pentru viata lui si pentru cea a familiei, si ca impotriva agresorului ar fi trebuit sa fie luate masuri.

Procurorul Ovidiu Todorut nu s-a prezentat, insa, in Cojocna pentru a audia martorii si pentru a dispune luarea unor masuri imediate pentru a detensiona conflictul. Autorul agresiuni ar fi putut fi retinut pe 29 de zile deoarece reprezinta pericol public pentru comunitatea din Cojocna.
 
Un caz similar s-a produs in urma cu o saptamana, in comuna Cuzdrioara, sat Manasturel, unde a avut loc o altercatie intre doi barbati si o persoana a fost injunghiata.

Politistii sustin ca si atunci procurorul Ovidiu Todorut a refuzat sa se prezinte la caz si s-a deplasat in satul Manasturel abia dupa 3 zile de la comiterea infractiunii.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, Luminita Boca, a declarat ca acuatiile nu se sustin pentru ca "dosarul cu agresiunea din Cojocna a fost inregistrat in cursul acestei zile la Parchet si procurorul lucreaza de dimineata la fata locului. Mai mult nu va pot spune pentru ca as putea afecta ancheta", a mai precizat Luminita Boca.

In legatura cu agresiunea din comuna Cuzdrioara, sat Manasturel, oficialii Parchetului pe pe langa Tirbunalul Cluj, nu au facut niciun comentariu, fiind invocata Legea 544 privind liberul acces la informatii publice. "Va rog sa faceti o adresa si in limita posibilitatilor si a interesului public va voi raspunde in timpul legal", a mai afirmat Luminita Boca.

Comentarii Facebook