Doliu la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj! A murit îndrăgitul profesor Ioan Niculaș: „A lăsat în urma sa calde amintiri, dar și multă tristețe”


Doliu în învățământul clujean! A trecut la cele veșnice Ioan Niculaș, profesor de matematică la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca. Îndrăgitul profesor fusese invitat să predea în Franța, dar a ales să formeze sute de elevi clujeni.

Conducerea liceului și zeci de elevi au transmis condoleanțe familiei îndurerate.

Valoarea supremă a Dascălului este de a educa generații de valoare. El, Dascălul, nu moare niciodată… rămâne mereu viu în mintea și în sufletul discipolilor săi!

Domnul profesor IOAN NICULAȘ a plecat la cele veșnice, lăsând în urma sa calde amintiri, dar și multă tristețe. A fost un Profesor înnăscut, cu un fin tact pedagogic, care și-a cucerit elevii prin simplitate, prin energia creatoare și munca asiduă. I-a inspirat pe elevi, angajându-i în propria lor instruire, insuflându-le încredere, consecvență și respect. A reușit să privească lucrurile din perspectiva tinerilor și le-a devenit acestora mentor în drumul lor către succes.

Profesorul Ioan Niculaș și-a început cariera didactică în urmă cu patruzeci de ani, fructificându-și, astfel, pasiunea pentru matematică și talentul pedagogic. În anul 1990 a devenit profesor titular al instituției noastre, iar în anul următor a obținut o bursă de formare la Paris, la Centrul Internaţional de Studii Pedagogice din Sèvres. Ca o recunoaștere a competențelor sale, în urma unui concurs organizat de Ambasada Franței la București, a predat matematica la un liceu din Strasbourg în anul școlar 1993-1994.

Revenit în țară, deși fusese invitat să rămână în Franța, a continuat să își dezvolte abilitățile didactice, coordonând numeroase generații ca diriginte și profesor de matematică și bucurându-se cu generozitate de fiecare dintre realizările absolvenților săi. În memoria noastră va rămâne un OM de o înaltă ținută morală, care găsea în sine resurse infinite de viață, care știa să trateze dificultățile cu o doză de umor, un prieten drag și un coleg adevărat. Aducem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a transmis conducerea liceului clujean.

Comentarii Facebook