Doina si Ion Aldea-Teodorovici, comemorati la Cluj pe podul Elisabeta de studentii basarabeni VIDEO


Membrii Grupului de Initiativa Basarabeana (GIB) Cluj au comemorat duminica seara, 30 octombrie, de la ora 19.00, disparitia artistilor Doina si Ion Aldea-Teodorovici.

Studentii basarabeni au lansat 19 lampioane zburatoare si au pastrat un moment de reculegere pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca, situat in vecinatatea Operei Maghiare.

"Am considerat ca o seara de cantec dedicata artistilor este ceea ce ne dorim, pentru a pastra vie amintirea celor 'doua inimi darnice', dupa cum avea sa afirme Dumitru Matcovschi despre Doina si Ion. La fel, poetul mai spune ca 'daruitii cu har nu se nasc in fiecare zi, nici in fiecare an, iar Doinei si lui Ion mult mai bine, dar si mai frumos le-ar fi stat (...) sa moara in toamna daruita a vietii, de multa inima, de mult suflet, de mult cantec', prin urmare cei doi artisti si pentru noi sunt un dar pe care cu drag il pastram prin cantec, amintire si poezie", au precizat organizatorii evenimentului.

De la ora 20.00, GIB Cluj a organizat in Campusul Hasdeu o seara speciala, unde au fost interpretate cantecele celor doi artisti.

 

Cei doi s-au stins din viata in noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, intr-un accident de circulatie produs in timp ce se indreptau spre Chisinau. Celelalte doua persoane din masina, soferul si un insotitor, au scapat fara nici o zgarietura, dar Ion si Doina au murit pe loc in urma impactului cu un copac.

Comentarii Facebook