Doi sori fotografiati deasupra Clujului! VEZI FOTO si explicatiile astronomilor

 

Un fenomen spectaculos a fost imortalizat pe cerul Clujului de un fotograf. Imaginea cu cei doi sori a fost surprinsa de pe Dealul Cetatuie.

Daniel Rus a descris intreaga experienta pe blogul sau. "Intr-o dimineata cand ma indreptam spre munca, am observat pe cerul Clujului doua bile mari de foc. Poate daca nu eram somnoros si aveam numarul de telefon a lui Mironov, il sunam sa il intreb ce sa fac. (...) Apoi m-am gandit ca ar putea fi un semn divin, ca tot e saptamana premergatoare Pastelui. Nu aveam nici o biserica in zona sa solicit consiliere pe tema 'aratarii din cer' si nici nu posed un duhovnic personal", a scris Daniel Rus pe un ton glumet.

Fenomene similare au mai fost semnalate si in alte parti ale globului. Ultima data, doi sori au fost fotografiati in China, la mai putin de o saptamana dupa explozia solara din luna martie.

Astronomul Jim Kaler de la Universitatea din Illionois a explicat fenomentul pentru site-ul lifeslittlemysteries.com. "Imaginea celor doi sori este un efect al refractiei luminii, dar este unul foarte rar intalnit si care nu este explicat pe deplin de stiinta. Mirajele apar cand particulele din atmosfera determina lumina sa se refracte. Acest lucru se petrece de obicei la orizont, unde aerul este mai dens si, de obicei, mirajele sunt aliniate fie sub, fie deasupra sursei originale de lumina", explicat astronomul.

Sorii surprinsi pe cerul Clujului sunt putin diferiti, unul este mai stralucitor si putin mai mare.

 

Comentarii Facebook