Miercuri 24 Aprilie

Doi muzicieni din Cluj, izolați la domiciliu din cauza coronavirusului, după un turneu în China. Ce mărturii sunt!


Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că cei doi artiști trebuie să stea în izolare timp de 14 zile, după turneul din China.

Doi muzicieni clujeni, care s-au întors din turneul din China, sunt auto-izolați la domiciliu pe o durată de 14 zile. Starea lor de sănătate este foarte bună, am vorbit cu ei. Dacă în această perioadă vor prezenta simptome de febră, tuse sau dificultăți la respirație, vor trebui să apeleze 112 și vor fi transferați al Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, a spus Moisescu.

Cei doi sunt un student instrumentist și un fost angajat al Operei Maghiare, care e pensionar, dar care au făcut parte dintr-o orchestră românească. 

Circa 50 de persoane au fost în China, în orașul Wuhan, de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară pentru un concert.

Una dintre acestea, Iasmina Breșneni, artist instrumentist la Filarmonica Arad a relatat cum a fost turneul. ”Turneul în China a început în data de 3 decembrie și s-a terminat în data de 20 ianuarie. Nu am știut, la început, absolut nimic despre virus și nici nu exista acea problemă de care am auzit abia când am ajuns acasă. Am fost în acel oraș, dar am fost la început, pentru a pune viza de ședere. Am stat o zi. În perioada în care s-a declanșat virusul nu am trecut pe acolo. Oamenii acolo merg cu măști pe stradă pentru că aerul este poluat și majoritatea poartă pe stradă sau în încăperi acele măști, ceea ce am făcut și noi. Am purtat măști pentru a ne feri de aerul poluat”, a spus ea.

Niciun aeroport grupul artiștilor români nu a fost anunțat despre pericolul coronavirusului din China. ”Nu m-am speriat absolut deloc. Nu știu de ce lumea din jur este panicată. Nu e nevoie să fie panică. Toți suntem bine, suntem chiar fresh, bucuroși că am ajuns acasă, toată lumea este în regulă. Am fost la DSP și ni s-au făcut controale, analize, totul este foarte bine. Vom sta 14 zile acasă sub observație medicală să fie totul în regulă. Trebuie să ne luăm zilnic temperatura”, a mai spus instrumentistul, conform Hotnews.ro.


Comentarii Facebook