Doi militari au fost răniţi în poligonul din Floreşti, Cluj! Trăgătorul şi şeful sectorului de trageri au fost duşi direct la Spitalul Militar


Au fost răniți doi militari în timpul unui antrenament care a avut loc în Florești, județul Cluj! Din primele date, incidentul s-ar fi produs din cauza armamentului vechi.

O grenadă pentru AG 40 ar fi explodat pe țeavă în poligonul din Florești. Trăgătorul şi şeful sectorului de trageri au fost duşi direct la Spitalul Militar unde au fost operaţi şi li s-au scos schijele. Se pare că unul dintre ei are două degete distruse, transmite Observator.

Muniţia folosită la antrenament ar fi funcţionat defectuos. Ofițerul de relații publice al Diviziei 4 Infanterie Gemina, căpitanul Oana Boier a confirmat incidentul şi a declarat că a avut loc în timpul unei şedinţe de tragere. 

Starea celor doi militari este stabilă, unul fiind deja externat, iar celălalt urmează să plece din Spitalul Militar zilele acestea. Muniţia folosită la antrenament ar fi funcţionat defectuos din cauză că ar fi fost veche şi oxidată, potrivit sursei citate.

Comentarii Facebook