Doi elevi din Cluj, eliminați de la examenul de Bacalaureat, sesiunea august 2023, pentru tentativă de fraudă!


426 de candidați din județul Cluj s-au prezentat astăzi la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, desfășurată la disciplina Limba și literatura română. 

Un număr de 55 de candidați au absentat, iar, pentru tentativă de fraudă, în județul Cluj,  au fost eliminați 2 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele  două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat, transmite IȘJ Cluj.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate, astăzi, la ora 15:00, pe  subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. 

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august  2023, se vor desfășura conform calendarului aprobat: 

• Joi, 17 august 2023, proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c).; • Vineri,18 august 2023, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) • Luni, 21 august 2023, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). 

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este  prevăzută pentru data de 25 august 2023 (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse în  aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin  mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care  candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării  contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru  candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai  acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 26-28 august 2023), vor fi  comunicate marți, 29 august 2023. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru  promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

Comentarii Facebook