Duminica 28 Aprilie

DNA l-a reținut pe Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj, pentru mită


Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4, a fost ridicat miercuri dimineață de procurorii DNA, care fac percheziții în 22 de puncte din țară.

Durlea este suspect de luare de mită și divulgare de informații nedestinate publicității.

Procurorii îl bănuiesc pe șeful regional din Cluj al Inspectoratului de stat pentru Control în Transportul Rutier, Bogdan Durlea, de luare de mită și divulgarea de informații nedestinate publicității. 

Principala suspiciune pe care o investighează anchetatorii este legată de faptul că șeful inspectoratului ar fi luat mită de la transportatori pentru a le acorda acestora avizele necesare transporturilor pe drumurile naționale și autostrăzile din România.

Instituția se ocupă de verificări în acest domeniu, legate de respectarea regulilor privind greutatea și siguranța transporturilor rutiere.

Sunt 22 de perchezitii la această oră, inclusiv la sediul din Cluj al Inspectoratului condus de Bogdan Turlea. Urmează și audieri care vor avea loc la sediul DNA din Cluj.

-----------------

UPDATE

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecția asigurată unor firme de transport.

În cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 24 de locații, situate pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița - Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Comentarii Facebook