DNA face verificări la TVR. S-au cerut documente de la comisiei de Cultură de la Senat

 

Procurorii DNA verifică alocările de fonduri din partea comisia de Cultură de la Senat către Televiziunea Publică.

 

Televiziunea Română a transmis, luni, că verificările Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vizează contracte comerciale încheiate în ultimii 10 ani şi că asigură tot sprijinul necesar pentru derularea acţiunii în condiţii bune, scrie news.ro.

 

DNA vrea să verifice mai multe contracte de prestări-servicii. Astfel de sume au ajuns și la TVR Cluj, conform unor surse, fiind suspectate deplasările pe care le fac echipele de la studioul regional în Serbia, Polonia, Găgăuzia și Republica Moldova, deși aria de acoperire a TVR Cluj este una locală.

 

Copii ale rapoartelor întocmite de Comisiile parlamentare de anchetă pentru evaluarea activității SRTV în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora, vor fi trimise DNA, așa cum au fost solicitate, a precizat Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului.

 

E firesc să înaintăm documentele. Nu au caracter secret. Există un raport al Comisiei și o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. Dacă documentele nu au caracter clasificat, le înaintăm în această săptămână”, a afirmat Chelaru, luni, la finalul ședinței Biroului permanent, scrie Agerpres.

 

Oficialii TVR au confirmat derularea anchetei. ”În virtutea transparenţei pe care actuala conducere a TVR doreşte să o promoveze în privinţa activităţii televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator cât şi pe reprezentanţii mass-media că Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară zilele acestea în TVR o acţiune de verificare. Această acţiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiţii”, a precizat un comunicat TVR.

Comentarii Facebook