DNA face percheziții la Cluj. E vizat Ștefan Dimitriu, președintele Camerei de Comerț Cluj


Procurorii DNA efectuează, luni diomineața, o serie de percheziții în Cluj și alte două județe, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014.

În cursul zilei de 02 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele: Prahova, Cluj și Brașov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, anunță reprezentanții DNA.

Din primele informații, perchezițiile au legătură cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Florin Ștefan Dimitriu, potrivit EVZ.ro.

Procurorii DNA ar fi descins la locuința președintelui CCI Cluj, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, din Cluj Napoca dar și la fostul birou de la societatea Napoca Construcții, a cărui președinte al Consiliul de Administrație a fost până de în luna ianuarie 2015 când și-a dat demisia.

Biroul acestuia de la societatea Napoca, care nu a fost eliberat, a fost sigilat de procurorii DNA.

 

Ștefan Dimitriu a spus că este vizată o lucrare din localitatea Luncani, județul Cluj, în valoare de 9 milioane de euro, de canalizare, refacere a grădiniței și a stației de tratare a apei. Lucrările au fost făcute de firma Napoca Construcții, unde Dimitriu era director.

 

Despre acuzații, omul de afaceri a spus că este vorba despre o firmă din Brașov, care a furnizat un utilaj pentru stația de tratare a apei. 

Comentarii Facebook