Distracție periculoasă pe gheață. De la mic la mare, clujenii au ieșit să „patineze” pe lacul de lângă Iulius Mall - FOTO


În ultimele zile, de când temperaturile la Cluj-Napoca au scăzut sub -5 grade Celsius, clujenii și-au găsit o nouă metodă de distracție. Copii, adolescenți, dar și maturi au fost surprinși mergând pe Lacul Gheorgheni. 

Locuitorii orașului nu renunță la această activitate, deși autoritățile au avertizat în repetate rânduri că acest lucru este interzis. Cu tot pericolul la care se expun, oamenii nu cred că această distracție poate deveni mortală. Majoritatea sunt de părerea că gheața este foarte stabilă și va rezista la aceste temperaturi oricărei presiuni.

Ruperea gheții este un pericol real!

Mersul pe gheață pare o activitate inofensivă, însă pericolul ruperii acesteia este real. 

O situație dramatică a avut loc în data de 22 ianuarie, când patru copii, care se dădeau cu bicicleta pe un lac înghețat din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, au fost surprinși de ruperea gheții. Trei dintre copii au căzut în apă, iar unul este în stare gravă.

Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că 4 persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, iar ca urmare a ruperii gheții, 3 dintre acestea au căzut în lac.

Comentarii Facebook