Directorul de la Protecția Copilului Cluj spune că părinții sunt responsabili pentru fenomenul „Gheboasă”, nu festivalul


Trapperul Gheboasă s-a dat în spectacol la Untold, într-un concert la care au asistat mii de adolescenți. Directorul general al Direcției de Protecție a Copilului Cluj, Nicoleta Molnar, spune că instituția pe care o conduce nu a primit nicio plângere din partea vreunui părinte sau a unui copil legat de concertul de lui Gheboasă. 

În opinia ei, părinții și reprezentanții legali ai copiilor ar trebui să fie și ei mai atenți la aceștia, nu organizatorii festivalului, la Untold copiii puteau să meargă doar însoțiți de părinți sau de un reprezentant legal.

„Teoretic, dacă ne este semnalată suspiciunea de abuz, mergem să verificăm, dar noi nu am fost chemați, nu ne-a semnalat nimeni că ar fi fost probleme acolo. Problema drogurilor, clar, e o problemă. Limbajul vulgar constituie tot o formă de violență, dar noi nu știm ce s-a întâmplat, nu ne-a anunțat nimeni. Doar că trebuie să știm exact despre ce e vorba. Dacă vă referiți la muzică, la Untold știu că a fost posibil pentru copii să meargă doar însoțiți de părinți sau de un reprezentant legal.

Ca simplu specialist, nu ca director, cred că reprezentantul legal poate să facă mult în direcția asta. El ar putea decide cum și în cel fel să ocolească mediile ce nu sunt propice pentru copii. Pe de altă parte, evident că festivalul nu trebuie judecat după asta, trebuie privite și aspectele pozitive”, a spus directorul DGASPC, Nicoleta Molnar, pentru Adevărul.

Comentarii Facebook