Directorul Coresi, numit politic de UDMR, este acuzat ca "bate" drumul Cluj-Napoca - Bucuresti si lucreaza trei zile pe saptamana


Directorul general al imprimeriilor Coresi, Abraham Zoltan, este acuzat ca vrea sa dea angajatii afara, in timp ce el merge la serviciu numai 3 zile pe saptamana. In plus, isi deconteaza din bani publici zborurile Cluj-Napoca - Bucuresti.

Deputatul independent Mircia Giurgiu i-a cerut demisia directorul general al tipografiei Coresi pe motive de incompetenta.

"Va solicit, domnule ministru, sa analizati activitatea directorului general al CNI "Coresi" S.A. avand in vedere faptul ca pana in anul 2008 aceasta companie nationala a avut profit. In anul 2009 a fost numita director pe criterii politice o doamna (n.red. Laura Albani - PDL), care din pacate a dus institutia in pierdere. La inceputul anului 2012 ca urmare a rezultatelor foarte slabe directoarea respectiva a fost schimbata.

Incepand cu 1 februarie 2012 a fost numit un alt director tot pe criterii politice insa, nici de aceasta data lucrurile nu s-au imbunatatit. S-a ajuns ca directorul respectiv sa lucreze doar trei zile pe saptamana, respectiv de marti pana joi. In fiecare saptamana deconteaza pe banii companiei cate doua bilete de avion pe ruta Cluj-Napoca - Bucuresti", a declarat Mircia Giurgiu.

Actualul director mai este acuzta ca "nu a venit cu nicio strategie noua, cu comenzi noi, care sa aduca venituri suplimentare, ci dimpotriva lasa sa se inteleaga ca singura preocupare a domniei sale este aceea de a reduce din numarul de salariati pentru a realiza profit.

In aceste conditii va solicit, domnule ministru, sa verificati cheltuielile efectuate de actualul director cu transportul, cazarea si masa de la inceputul mandatului pana in prezent, sa ni le comunicati si totodata, avand in vedere lipsa de implicare sa luati masura demiterii acestuia", a mai afirmat Giurgiu.

 

Directorul general Coresi, Abraham Zoltan, nu a vrut sa comenteze "deocomdata" acuzatiile.

Comentarii Facebook