DIICOT: Fete minore, obligate de proxeneți să se prostitueze în Cluj, Iași și Suceava


Procurorii DIICOT Iași au făcut marți percheziții la persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism, potrivit unui comunicat al instituției. Suspecții sunt acuzați că au forțat mai multe fete minore să se prostitueze în apartamente închiriate în regim hotelier din Cluj, Iași și Suceava.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate diferite cantități de droguri de mare risc, sume de bani și 2 telefoane mobile. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

În acest context, o analiză detaliată publicată de Adevărul.ro arată că este vorba despre un nou fenomen asociat prostituţiei care s-a dezvoltat foarte mult în România, în ultimii ani: aşa-zisul ”sex-touring” sau turism sexual.

Concret, unul sau ai mulţi proxeneţi ”administrează” serviciile unor prostituate pe care le plimbă din oraş în oraş unde se prostituează. Aceştia le găsesc femeilor spaţiile de cazare şi le caută clienţi, în special prin intermediul unor anunţuri pe site-uri specializate. Câştigurile finale sunt foarte mari.   „Metoda presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spaţiilor de cazare, precum şi a localităţilor, în care persoanele de sex feminin practicau prostituţia sau erau exploatate sexual”, au explicat anchetatorii unui dosar recent trimis în judecată, potrivit analizei publicată de Adevărul.ro.

Comentarii Facebook