DEZBATERE PUBLICĂ la Cluj: Proprietarii câinilor AMENDAȚI dacă își strigă animalele sub geamul vecinilor. Cât e AMENDA?

 

Primăria Cluj-Napoca va organiza o dezbatere publică pe marginea regulamentului privind accesul, circulatia si plimbarea cainilor cu stapan pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

 

Unul dintre punctele cele mai sensibile este Art.5 (1), care ”interzice deţinătorilor de câini producerea de zgomote neplăcute, puternice şi repetate cum ar fi: chemări repetate ale câinelui cu tonalitate ridicată prin folosirea cuvintelor sau altor sunete deranjante”, se arată în regulament. Amenda pentru cei care își strigă câinii este cuprinsă între 200 și 400 de lei.

 

Primarul Emil Boc a declarat la emisiunea Știri de Cluj LIVE că această prevedere a fost inclusă după ce o serie de clujeni și-au reclamat vecinii pentru că își strigă câinii sub geamul lor și nu pot dormi.

 

To la articolul 5 din regulament se mai prevede că: Deţinătorii de câini sunt obligaţi să întrerupă activităţile câinelui atunci când acestea devin un deranj pentru cetăţeni. 

 

Deţinătorii sunt obligaţi să intervină de îndată ce reacţiile câinelui devin un pericol pentru siguranţa persoanelor, înclusiv în situaţia în care acestea au fost provocate de comportamentul nepotrivit al cetăţenilor. 

 

Persoanele aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca au obligaţia de a nu provoca câinii prin manifestări, atitudini sau gesturi agresive, tonalităţi ridicate ori în alte moduri care ar putea genera reacţii adverse din partea acestora”. 

 

Vezi AICI regulamentul.

Comentarii Facebook