Detinutii de la Gherla au inceput si ei, astazi, scoala. Puscariasii merg la scoala pentru ca li se reduce pedeapsa


Cei 88 de detinuti de la Penitenciarul Gherla, care invata la scoala de Arte si Meserii, au inceput si ei scoala astazi, o data cu restul elevilor.

De la ora 9.00, in cadrul Penitenciarului Gherla, a avut loc festivitatea de deschidere a anului scolar 2010-2011. Elevii detinuti sunt instruiti de 16 cadre didactice, in trei cicluri de invatamant: primar, gimnazial si liceal, in profilul constructii si instalatii publice.

Detinutii care invata la scoala din Penitenciarul Gherla executa pedepse in regim inchis si de maxima siguranta.

Reprezentantii penitenciarului atrag atentia ca numarul elevilor a ramas constat, chiar daca "prin modificarile aduse Legii nr.275/2006, privind executarea pedepselor privative de libertate, nu se mai acorda venitul lunar in bani pentru cei care frecventeaza si absolvesc cursurile de invatamant".

Detinutii sunt atrasi de scoala din penitenciar de faptul ca "beneficiaza de o reducere din pedeapsa cu 30 de zile". Cei 88 de puscariasi vor primi diplome din partea Ministerului Educatiei, fara a se specifica faptul ca au absolvit scoala in penitenciar.

Detinutii beneficiaza la Gherla de "sapte sali de clasa modern utilate, un laborator de informatica, o biblioteca, un club destinat activitatilor extracurriculare, un teren sportiv si un atelier", a declarat directorul Penitenciarului Gherla, comisar sef Florin Chis.

Comentarii Facebook