Deținuți prinși cu telefoane mobile la închisoare. Au înșelat mai mulți clujeni prin metoda ”Accidentul”



Poliţiştii clujeni au efectuat mai multe percheziţii în Penitenciarul Botoşani, la bărbaţi bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”.

Oamenii legii au efectuat percheziţii în cadrul Penitenciarului Botoşani pentru documentarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”.

Cei doi ar fi încercat să inducă în eroare diferite persoane, în perioada iunie–iulie, în scopul obţinerii ilegale de sume de bani, utilizând telefoane mobile şi cartele SIM, pe care le deţineau fără drept în celulele în care erau încarceraţi. Totodată, aceştia au confecţionat încărcătoare artizanale pentru alimentarea cu energie electrică a telefoanelor utilizate.

Bărbaţii au contactat şase persoane, din municipiul Cluj-Napoca, cărora li s-au prezentat ca fiind membrii de familie, iar ulterior ca avocaţi. Aceştia expuneau diverse accidente rutiere în care susţineau că erau implicaţi membrii ai familiilor părţilor vătămate.

În acest context, cei doi bărbaţi, de 31 de ani, din judeţul Galaţi, respectiv de 22 de ani, din judeţul Suceava, ar fi solicitat 5.000 de lei, invocând că aceşti bani vor reveni victimelor presupuselor accidente pentru a nu depune plângere penală.

În urma percheziţiilor efectuate în Penitenciarul Botoşani, au fost identificate trei telefoane mobile asupra cărora planează suspiciunea că au fost utilizate în vederea obţinerii foloaselor materiale injuste.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de cei doi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru comiterea a şase tentative la infracţiunea de „înşelăciune”, faptă prevăzută de Codul penal.

În prezent, bărbaţii se află în stare de deţinere, fiind condamnaţi la executarea pedespsei închisorii într-o altă cauză.

Comentarii Facebook