Deputatul Emanuel Ungureanu acuză un medic că opera fără drept la Spitalul CFR Cluj, spital căpușat FIN


Vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu, cere anchetă din partea Corpului de Control al ministrului Sănătății la Spitalul CFR Cluj-Napoca, acuzând că un medic de familie ar fi operat timp de 10 ani pacienţi susţinând că e otftalmolog.

În legătură cu situaţia consultaţiilor şi a intervenţiilor chirurgicale oftalmologice efectuate ilegal de către un medic la Spitalul CFR Cluj-Napoca vă rog să trimiteţi în regim de urgenţă Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi reprezentaţii Casei Naţionale de Asigurări pentru a verifica relaţia suspectă dintre o clinică privată şi secţia de Oftalmologie a Spitalului CFR Cluj-Napoca din ultimii 10 ani. Vă rog să verificaţi dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau operat în mod ilegal pacienţi cu diferite afecţiuni ale ochiului, însuşindu-şi în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018 când a primit dreptul acesta. Vă rog să verificaţi dacă doamna doctor Nistor ar fi pretins că are calitatea de medic oftalmolog, până în luna octombrie 2018, în interacţiunile cu pacienţii, la Spitalul CFR sau la clinicile private deţinute de familia Nistor în Câmpia Turzii, Târgu Lăpuş sau Clinica Optinis”, reclamă parlamentarul.

Emanuel Ungureanu spune că pacienții i s-au plâns că sunt tratați ”inuman”.

Unul dintre aparţinători mi-a povestit despre bunica lui care ar fi fost lovită peste cap de către această doamnă doctor, care operează în mod curent, în aceeaşi sală, împreună cu oftalmologul Marius Cristian Nistor, soţul Crinei Melania Nistor. Motivul acestui gest incalificabil de brutalitate ar fi fost acela că doamna Nistor a sesizat o mişcare a bolnavei în timpul procedurii schimbării de cristalin efectuate de către soţul său. Din informaţiile pe care le deţin, doamna Crina Melania Nistor nu are dreptul să opereze sau să facă consultaţii oftalmologice în Spitalul CFR deorece nu are un contract semnat cu această unitate sanitară”, a precizat deputatul.

Tot pacienții au spus că medicul Crina Nistor a operat ca prima sau a doua mână, alături de soţul său, cu toate că atunci nu ar fi avut studiile necesare.

Doi pacienţi consultaţi de Crina Nistor la cabinetul din Câmpia-Turzii şi cel din Târgu Lăpuş, susţin că doamna doctor ar fi pretins în faţa pacienţilor că ar fi medic specialist oftalmolog cu mulţi ani înainte de a avea această calificare, ceea ce înseamnă că ea a practicat această meserie fără să fie calificată. Mai mult decât atât, nu este clar dacă doamna doctor ar fi practicat vreodată medicina de familie, prima specializare a doamnei doctor. Nu am găsit informaţii care să indice dacă şi unde a practicat Crina Nistor specialitatea medicină de familie”, a susţinut Emanuel Ungureanu.

Nu este clar dacă doamna doctor ar fi practicat medicina de familie, prima specializare a doamnei doctor. Nu am găsit informații care să indice dacă și unde a practicat Crina Nistor specialitatea medicină de familie. Suntem în fața unei situații incredibile, doamna ministru, un medic care nu a practicat niciodată medicina de familie, ar fi pretins în mod fals, în ultimii 10 ani că este medic oftalmolog doar pentru a direcționa de la cabinetele private deținute împreună cu soțul acesteia pacienți către Spitalul CFR. 

Acolo, ulterior, îi opera, în mod ilegal, ca mâna întâi sau a doua, împreună cu soțul ei, medic oftalmolog calificat și autorizat să efectueze intervenții chirurgicale oftalmologice pe secția Oftalmologie a Spitalului CFR.

Un alt pacient mi-a vorbit despre relația bolnavă dintre Clinica Optinis și Spitalul CFR. Specific faptul că, această clinică privată deținută de familie Nistor este situată vis-a-vis de Spitalul CFR Cluj din Cluj-Napoca. 

În cabinetul din spital, soții Nistor au plasat la vedere, ca reclamă, fluturași informativi despre serviciile clinicii Optinis, administrată de cei doi. 

Pacienţii se plâng că plătesc sume foarte mari, până la 700 de lei pentru fire de sutură la clinica privată a familiei Nistor şi apoi procedura se efectuează la clinica de stat, pe modelul patentat de Mihai Lucan. Aceeaşi bolnavi se declară nemulţumiţi de sumele uriaşe plătite pe un cristalin, la privat, în condiţiile în care, intervenţia chirurgicală se efectuează tot la stat.

Mai mult decât atât, în timpul în care pacienţii figurează ca internaţi la Spitalul CFR, pe secţia de Oftalmologie, pe baza unui bilet de trimitere, aceştia sunt îndrumaţi să efectueze investigaţii suplimentare, gen, tomograf spectral de retină, la clinica privată a familiei Nistor, Optinis”, acusă deputatul.

Spitalul CFR Cluj a fost aproape de faliment de câteva ori, iar condițiile în care stau pacienții nu sunt departe ce cele din 1989. Cu toate acestea, medicii de acolo prosperă, iar afacerile privat - stat merg unse.

Comentarii Facebook