Demisii din Baroul Cluj după ce tinerii avocați stagiari au fost batjocoriți la examenul de definitivat


Prodecanul Baroului Cluj, Victor Rusa, și patru consilieri din Consiliul Baroului Cluj, Călin Iuga, Mircea Pop, Cristina Cuibus și Mihai Bejenaru au demisionat în urma scandalului de la examenul INPPA.

Pentru colegii mei, avocații din Baroul Cluj: azi am renunțat la calitatea mea de reprezentant al Baroului Cluj în INPPA Centrul Teritorial Cluj și mi-am dat demisia din funcția de director executiv adjunct al aceluiași Centru. Lipsa de reacție a conducerii acestui Centru, precum și a conducerii Baroului Cluj, față de modul de organizare a examenului de absolvire INPPA sesiunea noiembrie 2020, sunt incompatibile cu modul meu de a înțelege apărarea avocaților stagiari, aflați acum într-o situație de neacceptat. Dacă organele reprezentative ale avocaților nu îi apără în momente dificile, cine să-i apere? Rămâi alături de avocați și de apărarea lor, așa cum am făcut-o întotdeauna. Susțin viitorul avocaturii, reprezentat de cei aflați la începuturile profesiei!”, a scris Mircea Pop pe Facebook.

Tinerii avocați stagiari au primit la examenul de definitivat în meseria de avocat 9 întrebări fără niciun răspuns corect, lucru nemaiîntâlnit în ultimii ani la examene. Aceștia au protestat și au lansat o petiție online prin care cer anularea acestor întrebări și acordarea a nouă puncte tuturor celor care au participat la examenul din 15 noiembrie. 

Comentarii Facebook