Dedeman Cluj plătește despăgubiri de 20.000 de euro din cauza unui cui! O femeie s-a împiedicat în el și s-a rănit serios


O clujeancă s-a împiedicat într-un cui din parcarea Dedeman și a suferit răni serioase. Aceasta s-a dus în justiție și a primit despăgubiri de 20.000 de euro, după accidentul din parcarea supermarketului.

Juliana Uțiu a cerut daune morale de 200.000 de euro, dar instanța de fond i-a acordat 50.000 de euro, pentru ca, în recurs, la Curtea de Apel Cluj să reducă suma cu mult. Hotărârea din 13 decembrie 2023 nu este definitivă, părțile mai având cale de atac la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe procedura derulării procesului, nemaifiind administrate probe legate de cauza în sine.

Pe lângă daune morale, femeia va primi și daune materiale de 20.633,67 lei, adică 2.700 de euro, sume actualizate cu indicele de inflație la data plății, împreună cu dobânda legală penalizatoare aferentă, precum și 2.700 euro, în echivalent lei la data plății, cu titlu de daune materiale, reprezentând beneficiu nerealizat.

Incidentul s-a petrecut în martie 2019, când o femeie s-a împiedicat de un diblu metalic, de mărimea unui cui, în parcarea Dedeman. Aceasta a căzut și și-a rupt nasul și și-a luxat umărul drept. Femeia a purtat orteză timp de aproximativ 3 luni și a făcut kinetoterapie de recuperare pentru o perioadă de șase luni. A prezentat leziuni ce au necesitat 45 – 50 de zile de îngrijire medicală.

Din cauza căzăturii, mobilitatea activă a umărului drept și a întregului membru este de aproximativ 60%.

Cei de la Dedeman au susținut că victima putea evita incidentul, dacă ar fi fost atentă la deplasarea sa și ar fi respectat regulile de circulație marcate în parcarea magazinului. Judecătorii au punctat că ceea ce spun cei de la Dedeman nu se putea face, pentru că nu sunt culoare de deplasare pentru pietoni.

În realitate, nu există un culoar dedicat exclusiv pietonilor, care să poată fi utilizat de aceştia, pentru a ajunge la oricare dintre locurile de parcare din cadrul magazinului. Rezultă că, în mod evident, se impune tranzitarea spațiilor destinate circulaţiei şi staționării vehiculelor. Or, aceasta presupune efectul direct că nu i se poate imputa reclamantei că şi-a schimbat direcţia de mers prin locul afectat parcării autoturismelor şi nici că ar fi omis a respecta regulile de circulaţie din parcare”, se precizează în hotărârea instanței, scrie România TV.

Comentarii Facebook