Miercuri 24 Aprilie

Decorațiunile de Crăciun de la Cluj prezintă pericol de electrocutare la atingere și au costat o AVERE - FOTO

 

Decorațiunile de Crăciun de la Cluj par a fi un pericol pentru cei care sunt tentați să le atingă. 

 

Un clujean le-a analizat de aproape și a tras concluzia că instalațiile prezintă pericol. 

 

Am facut o serie de fotografii din care reiese ca o mare parte a decoratiunilor, sunt executate in asa fel incat prezinta pericol de electrocutare la atingere. Nu s-au respectat prescriptiile normativului I7-2011, desi firmele care au luat banii pentru aceste lucrari, se doresc a fi firme serioase in domeniu, de la care s-ar astepta un nivel inalt de profesionalism, avand in vedere portofoliul de lucrari ce le au ca si referinte. In aceste conditii insa, mi-e mila de beneficiarii care isi cheltuiesc banii pe serviciile oferite de aceste firme. 

 

Pe langa faptul ca banii publici sunt cheltuiti in bataie de joc, se risca viata oamenilor, fara stiinta acestora.

 

Acele cadre executate din aluminiu (bune conducatoare electrice - cu atat mai mult cu cat sunt expuse in mediu umed) apar in multe poze care prezinta copii si adulti sprijiniti sau chiar tinandu-se in nestiinta de cauza fara teama de ele.

 

Acele conexiuni fisa (stecher) + sir de cleme sunt niste improvizatii, care observate, chiar si in conditii de santier inchis, de un inspector de protectia muncii sau pompier rezulta in amenda usturatoare si oprirea santierului pana la remedierea situatiei”, ne-a scris cititorul.  

 

 

 

 

Iluminatul public de sărbători costă în acest sezon de iarnă mai puțin ca în cel precedent, dar suma este consistentă.

 

Asocierea Elba-Com - Neon Lighting a câștigat licitația la un preț total de 1.663.801,95 fara TVA.

 

Fata de acestea, in sezonul 2014-2015 elementele alese de catre municipalitate au fost un cumul rezultat din propunerile prezentate; mai mult produsele din acest an sunt in proportie de 80% de conceptie noua asa cum pot fi  identificate in locatiile stabilite. Celelalte produse, în proporție de 10 %, sunt identice cu cele din sezonul trecut, iar 10% din produse apartin instituiei ( pentru acestea se plateste montarea si demontarea). Pretul total al acestora este de 1.663.801,95 fara TVA”, precizează reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

 

Prelul total din acest sezon este mai mic decât cel de anul trecut când Primăria Cluj-Napoca a alocat suma de 2.009.226,09 RON fara TVA.

Comentarii Facebook