De ce Polus și Metro nu plătesc deșeurile la Quatro Eco Salub. Nimeni nu știe de ce

 

Polus, Metro și alte firme foarte mari din Florești nu plătesc deșeurile menajere la firma Quatro Eco Salub, ci la alți operatori.

 

Nu mă pot pronunța, pentru că Primăria comunei Florești nu are atribuții în supravegherea acestei activități. Este atributul ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice). Nu pot să contest faptul că a existat un management prost, în ceea ce-i privește pe cei care produc deșeuri pe raza comunei Florești. Sunt relativ puține societăți comerciale care au contract cu Quatro Eco Salub. Acestea trebuie să plătească 70 de lei pe mc de deșeuri produs, deci s-ar aduna bani foarte mulți”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

Polus ar plăti pe deșeuri minim 10.000 de euro pe lună. Sumele pierdute de Quatro Eco Salub se ridică la zeci de mii de euro.

 

Cu toate acestea, firma de salubritate din Florești nu ar avea forța necesară de a asigura serviciile cerute de Polus. ”Polus funcționează pe teritoriul Florești de 9 ani și atunci nu exista Quatro Eco Salub. Nu erau obligați să aibă contract cu noi. Polus are un contract cu o firmă care deservește tot, curățenia pe coridoare, parcare și deșeuri. Mi-au cerut o logistică pe care Quatro Eco Salub nu o are. Când a pornit firma noastră aveam 4 camioane mici, pentru a colecta selectiv și nu pentru greutate. Pe baza profitului s-a reușit cumpărare a trei mașini mari, dar tot nu poate face față unei mari firme”, a declarat Florin Otrocol, directorul Quatro Eco Salub. 

 

Conform legii, alte firme nu au voie să ridice deșeuri din Florești, dar, dacă firma nu are capacitate, legea nu ar putea fi respectată. 

 

Din decembrie trebuie să le încheiem contract cu aproape toate firmele din Florești, mai puțin Polus și Metro. În cele 28 de zile de mandat rămase vă promit că vom avea contract cu Polus”, a mai spus Florin Otrocol. Veniturile ar urma să crească cu 30% în Florești, ca urmare a acestor contracte noi încheiate cu firmele.

Comentarii Facebook