De ce nu va mai fi deschis spitalul COVID de la Sala Polivalentă din Cuj-Napoca- FOTO


Spitalul de campanie improvizat în Sala Polivalentă nu va mai fi deschis de autorități, au anunțat oficialii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

Președintele CJSU Cluj, prefectul Mircea Abrudean, a declarat pentru Știri de Cluj că acest spital nu mai este util, deoarece cazurile ușoare care ar putea fi internate acolo vor fi tratate la domiciliu. ”Acolo nu pot fi amenajate secții de Terapie Intensivă, așa că nu mai deschidem acest spital amenajat în Sala Polivalentă. Acum căutăm alte spitale pe care să le transformăm în secții de Terapie Intensivă”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a precizat că va mai fi amenajată o secție de terapie intensivă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, iar alta la Medicală 1, care va deveni spital COVID. ”Avem capacitatea de a mai amenaja încă 30 de paturi de terapie intensivă”, a mai spus acesta. 

Centrul medical de suport de la Sala Polivalentă BT Arena (VEZI FOTO), din Cluj-Napoca, a fost deschis în iunie 2020, dar nu a fost folosit și a fost închis, după ce numărul cazurilor a scăzut. 

Acolo erau 358 de paturi pregătite, în caz de nevoie, pentru bolnavii COVID-19 asimptomatici sau cu forme ușoare. Încă de atunci s-a spus că această facilitate medicală va fi utilizată doar în cazul în care spitalele clujene nu vor mai face față numărului de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce nu s-a întâmplat.

7cd23520dbddf649a562d6129c7ca33f.jpg

Costul amenajarii a fost suportat de Auchan România împreună cu instituțiile partenere (aprox. 1 mil lei), iar dotările existente vor intra în patrimoniul ISU Cluj și vor putea fi utilizate pentru situații de urgență.

Comentarii Facebook