De ce nu este şcoală şi grădiniţă în cartierul Bună Ziua? Primăria nu vrea un teren de 1.000.000 de euro?

 

Clujenii care locuiesc în cartierul Bună Ziua nu au şcoală şi grădiniţă pentru că Primăria nu vrea să preia un teren de un milion de euro pentru a realiza investiţia.

 

Terenul este cedat gratuit de firma care a dezvoltat cartierul rezidenţial Bonjour Residence. 

 

"Noi avem un teren alocat pentru spaţii de învătământ şi suntem în discuţii să cedăm acel teren Primăriei, pentru că noi dacă construim, nu avem obligaţia să construim o şcoală publică. Noi construim o şcoală privată. Ca să se poată construi o şcoală publică, trebuie Primăria să aibă terenul în proprietate şi să construiască. Noi suntem dispuşi să îl cedăm şi suntem în discuţii cu ei.

 

Nu este obligaţia noastră să facem şcoala la începutul proiectului. Facem şi noi ce putem. Cedăm terenul gratuit, nu ne trebuie niciun ban.

 

Deocamdată se tot discută şi nu vor să îl ia încă. Nici aşa nu e bine. Dacă le dai gratis un teren, ei să nu vrea să construiască. Acuma nu o să construim noi şi să le dăm şi şcoala! Confom autorizaţiei şi a PUZ -ului aprobat, noi acolo trebuie să construim în parteneriat privat, ceea ce ar fi o şcoală privată, sau în parteneriat public - privat. Noi aici cedăm terenul, dar trebuie să vină şi Primăria cu ceva, cu banii pentru şcoală", a spus Georgiana Man, directorul de marketing al firmei Bonjour Residence.

 

"În acest ansamblu este prevazut ca 2 parcele de teren, in suprafata totala de 5000 mp, sa aiba destinatia de constructii pentru invatamant. Valoarea de achizitie a acestor 2 parcele a fost de 1 milion de euro.  Conform PUZ-ului aprobat, pe acest teren se pot construi doar unitati de invatamant si sport, private sau in parteneriat public-privat. Daca se construieste privat, atunci se va construi o scoala privata ceea ce nu ajuta cu nimic situatia actuala a cartierului. Intelegem ca toata lumea doreste o scoala publica, ceea ce nu se poate face decat daca se va construi in parteneriat public-privat. In acest sens, suntem de acord sa cedam terenul de 1 milion de euro Primariei, pentru ca aceasta sa construiasca o scoala publica. Astfel, am avut cateva runde de discutii cu Primaria, care inca nu s-au finalizat din cauza situatiei juridice a partenerilor aflati in insolventa. Este in interesul tuturor ca aceasta situatie sa se rezolve cat de repede si ne dam tot interesul in acest sens", a continuat Georgiana Man.

 

Primarul Emil Boc declarat recent altceva şi anume că dezvoltatorul imobiliar s-a angajat că va ridica şcoala. Citeşte AICI ce a spus Emil Boc.

 

În cartierul clujean Bună Ziua nu există nicio şcoală şi nicio grădiniţă, cu toate că acolo locuiesc peste 10.000 de oameni. 

Comentarii Facebook