De ce nu a fost eliberat din arest Calin Stoia: A afectat piata financiara si economica a judetului Cluj


Judecatoarea de la Curtea de Apel Targu Mures a respins cererea de eliberare a lui Calin Stoia, mentionand ca a afectat buna derulare a pietei financiare si economice a judetului Cluj.

"Acest inculpat, era un potent om de afaceri, la nivelul judetului Cluj, la momentul la care se sustine ca ar fi comis faptele si, prin pozitia sa socio-financiara, a adus atingere normalei desfasurari a relatiilor ce trebuiau sa se deruleze pe piata financiara si economica a judetului Cluj. Prin actiunile ce se sustine ca le-ar fi desfasurat vis-a-vis de coinculpatii Apostu, acesta ar fi produs si perturbarea semnificativa a normalei desfasurari a activitatii de primar, dar si a activitatii institutiei in care coinculpatul lucra. Infractiunile imputate acestui inculpat, in mod categoric nu vizeaza infractiuni de violenta, dar ele se situeaza in sfera criminalitatii cu un grad crescut de pericol, deoarece, profitand de potenta sa financiara si sociala, acesta ar fi reusit sa isi asigure, in mod nelegitim, o parte a activitatii economice desfasurate la nivelul municipiului Cluj - Napoca, prin prisma relatiilor dezvoltate cu familia Apostu. Amploarea activitatii infractionale imputate acestui inculpat, prin prisma repetativitatii actelor materiale si a intervalului de timp substantial in care se sustine ca ar fi desfasurat-o, a produs, la nivelul opiniei publice, un puternic impact negativ, un evident sentiment de indignare ce nu s-a diminuat, ci dimpotriva, continua sa subziste. Daca in continuarea derularii acestei cercetari judecatoresti, ce de abia a debutat, acest inculpat ar fi cercetat in stare de libertate s-ar declansa, cu certitudine, puternice reactii in randul opiniei publice vis-a-vis de faptul ca, persoane ce sunt acuzate de comiterea unor infractiuni de coruptie, ar putea sa beneficieze de o inexplicabila clementa din partea organelor statului abilitate cu restabilirea ordinii de drept", se arata in motivarea semnata de judecatoarea Mihaela Ramona Cretu.

Instanta a mai precizat ca Stoia se poate trata la penitenciarul din Targu Mures. "Starea de sanatate a inculpatului urmeaza a fi evaluata corespunzator de catre organe specializate ale statului si, in functie de concluziile acestora, instanta va dispune masurile care se impun, cu atat mai mult cu cat la nivelul municipiului Tg. Mures exista clinici medicale ce pot asigura si, acorda, la standarde inalte, acestui inculpat ajutorul necesar", se mai arata in motivare.

 

Eliberarea lui Apostu ar crea un sentiment de "indignare in randul comunitatii"! Citeste de ce nu a fost pus in libertate

 

Curtea de Apel Targu Mures a respins cererea lui Sorin Apostu de eliberare pentru ca infractiunile comise de el sunt grave si opinia publica ar fi "indignata". Citeste mai departe...

Comentarii Facebook