Miercuri 24 Aprilie

De ce sunt tinerii din generația Z hipersensibili: „Și-au construit un sine virtual care îi predispune la anxietate și depresie”


Tinerii din noua generație sunt lipsiți de motivatie și obosiți. Sunt concluziile celui mai recent studiu, care surprinde starea generației Z. Psihologii o mai numesc și „generația sensibilă”, la nevoile căreia ar trebui să se adapteze întreaga societate.

Pentru generația 16-24 de ani, lipsa motivaţiei, oboseala şi stările emoţionale fluctuante sunt principalele provocări de zi cu zi. O arată cel mai recent studiu naţional Insights PulseZ

68% dintre tineri îşi doresc să aibă mai multă încredere în sine, iar 60% dintre ei îşi doresc să îşi poată gestiona mai bine timpul. „Din cauza școlii nu mai am motivație să ies cu prietenii sau să îmi fac temele”, spune o elevă. 

Această generație Z este numită și generația celor sensibili. Și-au construit foarte mult un sine virtual, ei comunică mult online. Acest sine virtual îi predispune la anxietate, la depresie”, explică psihologul Cecilia Ardusătan, potrivit Antena 3 CNN.

De vină sunt, în multe dintre situații, chiar părinții, spun psihologii

Sunt foarte axați pe rezultate academice, pe carieră și atunci pun o presiune extraordinară pe acești copii. Există o a doua categorie de părinți, cea a părinților hiperprotectivi, care iau toate pietricele din calea copiilor”, mai declară psihologul. 

Adaptarea generației Z pe piața muncii poate fi o reală provocare și pentru angajatori

Pe ei îi interesează banul și să aibă un program flexibil. De multe ori, angajatorul vine și se plânge: păi știi, stă 2 săptămâni, stă o lună. Tu nu ești adaptat la ei, deci cumva toată societatea trebuie să se schimbe și noi trebuie să ne adaptăm la ei”, mai adaugă Ardusătan. 

Numai în ultimii 2 ani, ca urmare a pandemiei de COVID-19, depresia și anxietatea în rândul generației Z au crescut cu peste 40%.

SUrsa foto: Cotidianul


Comentarii Facebook