De ce crede fostul șef al Poliției Rutiere Cluj că DN1 - Cluj-Oradea este magnet pentru accidente: Oboseala e mai rea ca alcoolul


Sorin Rus, fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Cluj, susține că pe drumul național Cluj - Oradea pot fi luată măsuri simple, dar eficiente de reducere a accidentelor. 

Despre numărul mare de accidente de pe acest drum, Sorin Rus a spus că șoferii ”își supraevaluează forțele și capacitățile. Au fost câteva accidente pe fondul oboselii, care este criminală, mai rău ca alcoolul, când ești obosit. Vin mulți din Occident și merg spre Republica Moldova, cum a fost ultimul accident. 

Sunt și conducători auto de transport greu care obosesc, sunt stresați și nu mai au răbdare. Pe lângă asta e și infrastructura. Se puteau face niște amenajări rutiere care să îi oblige să reducă viteza: parapete pe mijlocul drumului și semnalizări.

În principal, și statistica nu se schimbă, clujenii sunt cei care produc accidentele de circulație. Pentru că ei iau lucrurile cu ușurință. Cei care pornesc la drum lung sunt mai atenți. 

Sunt și multe erori pe care le văd. Marcaj discontinuu, noaptea înainte de curbă, care le comunică celor care sunt în tranzit că pot să depășească și pot risca să se arunce în depășiri. De aici vin accidente.

Sunt marcaje care trebuie refăcute. Trebuie marcaje dublu component, care vibrează, dacă șoferul iese de pe drum sau intră pe sensul opus are o vibrație, iar asta îi obligă pe toți să își țină benzile de circulație”, a spus Sorin ”Soso” Rus, fostul șef al Poliției Rutiere, la Napoca Live. 

Comentarii Facebook