De ce a plecat Elena Botezan de la DNA Cluj? Cu cine s-a certat?

 

Procurorul șef al DNA Cluj, Elena Botezan, a obținut mutarea la Curtea de Apel Cluj, motivele invocate fiind ”personale.

 

În ceea ce-o privește pe Elena Botezan, ea a purtat o discuție în contradictoriu cu un ofițer de informații, cu puțin timp înainte de a anunța că pleacă din DNA”, susține un om din justiție. Sursa nu pretinde că acesta e singurul motiv al renunțării, dar descrie un tablou “în care SRI începe să dețină din ce în ce mai multă putere”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul personal.

 

Tolontan a dat ca exemplu și cazul Marianei Alexandru, adjuncta de secție DNA de la București, care s-a pensionat după o scurgere de informații din dosarul Hrebenciuc. 

 

Și la DNA Cluj au fost scurgeri de informații, un ofițer fiind depistat în timp ce îi furniza informații din dosarul Uioreanu senatorului Alexandru Cordoș.

 

Indiscutabil e că, în cazurile ambelor șefe din DNA, s-au scurs informații toxice care le-au întunecat orizontul carierei. Care au vrut să le compromită. De ce?”, se întreabă Tolontan.

Elena Botezan a condus câteva anchete celebre, între care dosarul lui Sorin Apostu, Radu Bica sau Horea Uioreanu. Elena Botezan a plecat de la șefia DNA Cluj

Comentarii Facebook