De ce a fost arestat Alexandru Uioreanu. Magistrații susțin că reprezintă un PERICOL public, deși este MINOR

 

Tribunalul Cluj și-a motivat decizia de arestare pe 19 zile a lui Alexandru Uioreanu, fiul de 16 ani al președintelui Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Conform motivării sentinței, judecătorul de la Tribunalul Cluj a luat în calcul, în momentul în care a decis arestarea pe 19 zile, ”numărul de acte materiale de comercializare și pericolul faptelor comise de minorul Alexandru Uioreanu”, admițând că hașișul era adus în țară din Ungaria de ”frații Nagy”, Ferenc și Gyongyever, arestați și ei în acest dosar. 

 

În total, conform sentinței, Alexandru Uioreanu este acuzat că ar fi vândut hașiș de 6 ori unor ofițeri sub acoperire și, ”chiar dacă este vorba despre o cantitate mică, rămâne pericolul faptelor”. Conform procurorilor DIICOT Cluj, în mai multe luni de supraveghere, Alexandru Uioreanu ar fi deținut circa 130 de grame de hașiș, din care jumătate l-ar fi vândut. 

 

În momentul percheziției domiciliare, în casa minorului de 16 ani a fost găsită cantitatea de 0,8 grame de hașiș. 

 

Recursul înaintat de avocatul lui Alexandru Uioreanu va fi judecat vineri, 28 decembrie, la Curtea de Apel Cluj. Apărătorul băiatului de 16 ani, Tiberiu Ban, a declarat că măsura arestării este dură, având în vedere, în ultimii ani, numai 2 minori au mai fost arestați la Cluj, dar ”în acele cazuri vorbim despre droguri de mare risc și cei doi aveau aproape 18 ani. Aici vorbim despre un minor, care trebuie tratat ca atare”.

 

Avocatul a mai subliniat că drogurile la care fac referire procurorii DIICOT Cluj sunt legale în unele țări din Europa.

 

Comentarii Facebook