De când s-ar putea redeschide școlile. Anunțul a fost făcut ACUM și nu mai este mult până atunci


Școlile s-ar putea deschide din 11 ianuarie 2021, dacă evoluția cazurilor de îmbolnăviri ar scădea.

Elevii ar putea să revină la școală a anunțat în 14 decembrie Jean Badea, secretarul de stat în Ministerul Educației.

Google Classroom a căzut, după ce gigantul Google a avut probleme tehnice. Altfel, dificultăți de funcționare au întâmpinat, astăzi, și cei de la YouTube.

Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, într-adevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și într-adevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute. Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite”, a declarat Jean Badea într-o intervenție la Antena 3.

Școlile ar putea fi deschise din 11 ianuarie. ”Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă  la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a mai spus Badea.

Comentarii Facebook