Miercuri 24 Aprilie

Datoriile spitalelor clujene, de 46 de milioane de lei, au fost achitate

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Cluj a achitat in aceasta saptamana datoriile pe care le inregistrau spitalele la data de 30 iunie 2010.

 

"Au fost platite toate sumele care aveau termenul de scadenta depasit la data de 30 iunie 2010. In total, am platit spitalelor din judetul Cluj 46 de milioane de lei", a declarat pentru Stiri de Cluj Emilia Groza, directorul general al CJAS.

 

Mai mult de jumatate din suma, peste 23 de miliaone de lei, o reprezinta datoriile acumulate in ultimii ani de Spitalul Judetean. Si Spitalul Municipal a avut datorii de 5 milioane de lei, iar cel de Copii a acumulat restante la plata facturilor catre furnizorii de medicamente, utilitati si materiale sanitare de circa 4 milioane de lei.

 

Sumele necesare pentru plata datoriilor inregistrate de spitale au fost alocate de Guvern la rectificarea bugetara din luna august. Ministerul Sanatatii a primit atunci 2,9 miliarde de lei, din care 860 de milioane au fost transferati Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru plata arieratelor spitalelor din toata tara. Din data de 1 iulie, cea mai mare parte a spitalelor din tara au trecut in subordinea autoritatilor locale, iar plata datoriilor era una dintre conditiile puse de primarii si consiliile judetene pentru preluarea unitatilor.

Comentarii Facebook